(ВІДЕО) Прикордонники виявили групу осіб, яка займалася підробкою документів для перетину кордону

НАЗАД
12 липня 2024 12:00

Оперативні співробітники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» спільно з іншими правоохоронцями виявили та припинили функціонування каналу незаконного переправлення осіб за кордон

Так, прикордонники виявили групу осіб, яка за допомогою соціальних мереж підшукувала людей, котрі не мають законних підстав для виїзду за кордон. У подальшому, за грошову винагороду у розмірі від 4 до 10 тисяч доларів США «махінатори» забезпечували «клієнтів» різними підробленими документами. Зокрема, довідками по догляду за дитиною з інвалідністю, виїздом у зв’язку із належністю до персоналу суднокоманд тощо.

В рамках кримінального провадження проведені обшуки в межах міста Києва та Київської області, а також у Харкові. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сімкартки, грошові кошти у національній та іноземній валютах, печатки установ та різних посадових осіб, що підтверджують злочинну діяльність вказаної групи осіб.

Двом фігурантам справи повідомлено про підозру за частиною 3 статті 332 ККУ.

Заходи проводилися за участю Національної поліції України, Служби безпеки України, за силової підтримки спецпідрозділу «Дозор» та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

 

Коментар: прикордонник Юрій

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси